Αεροδρόμιο

Αεροδρόμιο

Το αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς άνοιξε το 1971 για να εξυπηρετήσει τον πρώην δήμο Λειβάθους με βελτιωμένες συγκοινωνιακές συνδέσεις. Το ταξί για το Αργοστόλι διαρκεί περίπου 15 λεπτά. Η Κεφαλονιά είναι πλέον ενιαίος δήμος. Ένας νέος διάδρομος προσγείωσης και το σημερινό κτίριο του τερματικού σταθμού κατασκευάστηκαν τη δεκαετία του 1980. Τον Δεκέμβριο του 2015, ολοκληρώθηκε η ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου της Κεφαλονιάς και άλλων 13 περιφερειακών αεροδρομίων της Ελλάδας με την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ της Fraport AG και του κρατικού ταμείου ιδιωτικοποιήσεων.

Το αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς βρίσκεται κοντά στο χωριό Σβορωνάτα μόλις 8 χιλιόμετρα έξω από Αργοστόλι, την πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Κεφαλονιάς. Από την αρχική κατασκευή του, το αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς συνεχίζει να υπηρετεί την αποστολή του, η οποία είναι η παροχή υπηρεσιών αεροπορικής μεταφοράς σε ντόπιους , τουρίστες, επιχειρηματίες και ξένους. Αν θέλετε να γνωρίσετε την ομορφιά του τοπίου, καθώς και τον απαράμιλλο συνδυασμό ηρεμίας και ενθουσιασμού που έχει να προσφέρει το νησί της Κεφαλονιάς, το αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς θα είναι ο πρώτος σας σταθμός αυτού του ταξιδιού.

Η τελευταία αναβάθμιση εγκαταστάσεων του αεροδρομίου της Κεφαλονιάς πραγματοποιήθηκε το 2019, με έναν ολοκαίνουργιο τερματικό σταθμό που κατασκευάστηκε από την αρχή. Αυτή η επέκταση ήταν αποτέλεσμα της συνεχώς αυξανόμενης ζήτησης του αεροδρομίου. Ο ολοκαίνουργιος τερματικός σταθμός ακολουθεί τους τελευταίους κανονισμούς της ΕΕ, παρέχοντας απρόσκοπτη υπηρεσία άφιξης και αναχώρησης για όλους τους διεθνείς τουρίστες που επισκέπτονται την Κεφαλονιά.

Σήμερα, το αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς εξυπηρετεί περισσότερους από 400.000 ταξιδιώτες ετησίως, με τους καλοκαιρινούς μήνες να είναι οι πιο πολυσύχναστοι από όλους. Εάν έρχεστε από το εξωτερικό, έχετε την επιλογή να πετάξετε για Κεφαλονιά επωφελούμενοι με μία από τις καθημερινές πτήσεις από Αθήνα προς Κεφαλονιά (Aegean/Olympic Airlines), με διάρκεια πτήσης περίπου 45 λεπτά. Επιπλέον, υπάρχουν συχνές πτήσεις τσάρτερ από κοντινά ελληνικά νησιά (π.χ. Ζάκυνθος, Κέρκυρα) και από το εξωτερικό (Ryan Air, Sky Express). 

Μπορείτε να κάνετε κράτηση για ταξί από το αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς προς όποιον προορισμό επιθυμείτε στέλνοντάς μας email, καλώντας μας ή χρησιμοποιώντας την αγαπημένη σας εφαρμογή. Ένας οδηγός από το “Kefalonia Taxi Service” θα κρατάει μια ταμπέλα με το όνομά σας στην αίθουσα αφίξεων, θα σας υποδεχθεί και θα σας οδηγήσει γρήγορα και με ασφάλεια στον αγαπημένο σας προορισμό!

Προηγούμενο άρθρο
Παραλία Μύρτου
Επόμενο άρθρο
Άσσος

Κάντε κράτηση τώρα...
Με την Κορυφαία εταιρία Ταξί της Κεφαλονιάς!

Μενού