Σπήλαιο Δρογκαράτης

Σπήλαιο Δρογκαράτης

Το Σπήλαιο Δρογκαράτης απέχει 25 χλμ. από την πρωτεύουσα του Αργοστολίου και διαρκεί περίπου 25 λεπτά με ταξί για να φτάσετε εκεί. Ανακαλύφθηκε πριν από 300 χρόνια και άνοιξε για το κοινό το 1963. Ανακαλύφθηκε όταν ένας ισχυρός σεισμός προκάλεσε κατάρρευση που αποκάλυψε την είσοδο του σπηλαίου. Είναι κοντά στην Λίμνη Μελισσάνη και ανήκει στην ίδια γεωλογική περιοχή. Η Δρογκαράτη είναι ένα εντυπωσιακό σπήλαιο με αξιόλογους σχηματισμούς από σταλακτίτες και σταλαγμίτες.

Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, το σπήλαιο της Δρογκαράτης είναι ηλικίας άνω των 100 εκατομμυρίων ετών και αποτελεί ένα σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο. Έχει βάθος περίπου 60 μέτρα και σταθερή θερμοκρασία 18 βαθμών. Η υγρασία του σπηλαίου φτάνει το 90%. Παρόλο που το σπήλαιο έχει υποστεί πολλές ζημιές, κυρίως λόγω σεισμών, αλλά και ανθρώπινης δραστηριότητας, η οροφή και το δάπεδο του σπηλαίου κοσμούνται με αμέτρητους σταλαγμίτες και σταλακτίτες, που δημιουργούνται από πτώσεις ασβέστη στο νερό που φιλτράρει το βράχο από πάνω τους. Υπολογίζεται ότι μεγαλώνουν με ρυθμό 1 cm σε διάστημα 100 ετών και προσφέρουν ένα καταπληκτικό θέαμα στον επισκέπτη.

Λόγω της εξαιρετικής ακουστικής του, είναι γνωστό ως "Ναός της Αποθέωσης", και μερικές φορές γίνονται συναυλίες εδώ!

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι το Σπήλαιο της Δρογκαράτης έχει μια προέκταση που δεν είναι προσβάσιμη και πιστεύουν ότι συνδέεται με άλλες θαλάσσιες σπηλιές. Το Σπήλαιο Δρογκαράτης είναι λοιπόν ένα φυσικό αριστούργημα που έχει πάρει τη σημερινή του μορφή μετά από χιλιάδες χρόνια, ενώ αλλάζει συνεχώς. Το επισκέπτονται πολλοί τουρίστες κάθε χρόνο και βρίσκεται 5 χλμ νότια της Σάμης στην ανατολική ακτή της Κεφαλονιάς και ακριβώς στον κεντρικό δρόμο που συνδέει τη Σάμη Προς Αργοστόλι.

Μπορείτε να κάνετε κράτηση για ταξί από το Σπήλαιο της Δρογκαράτης για το Αργοστόλι, για το αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς ή για όποιον άλλο προορισμό επιθυμείτε στέλνοντάς μας email, καλώντας μας ή χρησιμοποιώντας την αγαπημένη σας εφαρμογή. Ένας οδηγός από το “Kefalonia Taxi Service” θα σας παραλάβει το συντομότερο δυνατό και θα σας οδηγήσει γρήγορα και με ασφάλεια στον προορισμό σας!

Προηγούμενο άρθρο
Άσσος
Επόμενο άρθρο
Κατελειός

Κάντε κράτηση τώρα...
Με την Κορυφαία εταιρία Ταξί της Κεφαλονιάς!

Μενού