Λίμνη Μελισσάνη

Λίμνη Μελισσάνη

Το Λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης είναι ένα μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο που βρίσκεται 2 χλμ βορειοδυτικά από την Σάμη.Η απόσταση απο το Αργοστόλι είναι 30 χλμ. και το ταξί χρειάζεται 30 λεπτά περίπου. για να φτάσετε εκεί. Η φυσική είσοδος του σπηλαίου είναι κάθετη (διαστάσεων 40×50 m) και δημιουργήθηκε από την κατάρρευση τμήματος στέγης. Σήμερα υπάρχει και τεχνητή είσοδος με σκάλες, που επιτρέπει στους επισκέπτες να εισέλθουν στο λιμναίο σπήλαιο. Ανακαλύφθηκε από τον Ιωάννη Πετρόχειλο το 1951.

Η λίμνη βρίσκεται 20 μέτρα κάτω από την επιφάνεια, έχει μήκος περίπου 160 μέτρα και το βάθος του νερού κυμαίνεται από 10-40 μέτρα. Σταλακτίτες ηλικίας 20.000 ετών και περίεργα σχήματα κοσμούν το μεγαλύτερο μέρος του σπηλαίου. Είναι αδιανόητο να επισκεφτείς το νησί και να μην ταξιδέψεις με τα καραβάκια σε αυτό το εντυπωσιακό γεωλογικό θαύμα.

Η ξενάγηση ξεκινά από το ακάλυπτο μέρος της σπηλιάς όπου το φως πέφτει στο νερό και δημιουργεί τις πιο όμορφες τιρκουάζ αποχρώσεις και συνεχίζει στο τμήμα της σπηλιάς που είναι καλυμμένο. Στο κέντρο της λίμνης βρίσκεται ένα μικρό νησί στο οποίο βρέθηκαν αντικείμενα. επιβεβαιώνοντας την τελετουργική λειτουργία του σπηλαίου. Η μυθολογία αναφέρει ότι το σπήλαιο πήρε το όνομά του από μια από τις νύμφες, τη Μελισσάνθη, η οποία αυτοκτόνησε επειδή ο Θεός Πάνα δεν ανταποκρινόταν στον έρωτά της. Οι ανασκαφές που έγιναν το 1951 και το 1962 έφεραν στο φως τεχνουργήματα (αρχαίο λυχνάρι, πλάκες και φιγούρες των νυμφών και του Θεού Πάνα) που χρονολογούνται στον 3ο και 4ο αιώνα π.Χ. που χρησιμοποιήθηκαν κατά τις κλασικές περιόδους.

Μπορείτε να κάνετε κράτηση για ταξί από τη λίμνη Μελισσάνη προς το αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς ή προς οποιονδήποτε άλλο προορισμό επιθυμείτε στέλνοντάς μας email, καλώντας μας ή χρησιμοποιώντας την αγαπημένη σας εφαρμογή. Ένας οδηγός από την “Kefalonia Taxi Service” θα σας παραλάβει το συντομότερο δυνατό και θα σας οδηγήσει γρήγορα και με ασφάλεια στον προορισμό σας!

Προηγούμενο άρθρο
Φισκάρδο
Επόμενο άρθρο
Αγία Ευφημία

Κάντε κράτηση τώρα...
Με την Κορυφαία εταιρία Ταξί της Κεφαλονιάς!

Μενού