Πεσσάδα

Πεσσάδα

Η Πεσσάδα βρίσκεται στην νότια ακτής της Κεφαλονιάς και απέχει 15 λεπτά με ταξί από την πρωτεύουσα του νησιού το Αργοστόλι. Είναι ένα μικρό χωριό και το λιμάνι ανήκει στην περιοχή της Λειβαθούς, που καλύπτει το νότιο τμήμα του νησιού και έχει 250 μόνιμους κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 2011. Η Πεσσάδα είναι το λιμάνι της Κεφαλονιάς που συνδέει το νησί με την βόρεια μεριά της Ζακύνθου, το λιμάνι που αράζει το πλοίο είναι ο "Αγιος Νικόλαος Βολιμών".

Είναι ένα γραφικό και πανέμορφο ψαροχώρι με κοσμοπολίτικο αέρα και στο χωριό θα βρείτε ένα μικρό λιμάνι με μια πανέμορφη και ήρεμη θάλασσα

Η περιοχή χρησιμοποιείται από ντόπιους για ψάρεμα και γι ' αυτό θα δείτε πολλές βάρκες αγκυροβολημένες, ενώ στον άλλο κόλπο θα βρείτε το λιμάνι από το οποίο φεύγει το πλοίο που συνδέει την Κεφαλονιά με τη Ζάκυνθο.Η Πεσσάδα, έχει τουριστική υποδομή, αρκετά μεγάλη για να είναι σε θέση να φιλοξενήσει πολλούς επισκέπτες, ενώ εξακολουθεί να υπάρχει ένα αγροτικό ιατρείο, βιβλιοθήκη και γήπεδο τένις. Η παραλία της Πεσσάδας είναι όμορφο και ήσυχο μέρος, ιδανική παραλία για να περάσετε μια ήσυχη μέρα στο βαθύ μπλε του Ιονίου. Είναι ανοργάνωτη και εύκολα προσβάσιμη από το χωριό, για να φτάσετε στην παραλία θα πρέπει να κατεβείτε τις σκάλες και να ακολουθήσετε το μικρό μονοπάτι προς τη θάλασσα.

Το "Kefalonian Game Farm" στην Πεσσάδα, είναι το μεγαλύτερο παιχνίδο-αγρόκτημα στην Ελλάδα. Εδώ θα βρείτε φασιανούς,πέρδικες και ορτύκια τα οποία εκτρέφονται για τους κυνηγούς που έρχονται από όλη την Ελλάδα για να κυνηγήσουν. Στο οινοποιείο "Χαρτουλιάρης" στην Πεσσάδα μπορείτε να δοκιμάσετε τα κρασιά και να αγοράσετε τα προϊόντα της επιλογής σας.Υπάρχει επίσης ένα μικρό λαογραφικό μουσείο.

Η εκκλησία του Αποστόλου Παύλου και Ευαγγελίστριας είναι οι πιο σημαντικές εκκλησίες της Πεσσάδας. Τη Δευτέρα του Πάσχα είναι η θεία λειτουργία της εικόνας του Ευαγγελισμού, οπου ακολουθείται από ένα Πασχαλινό κέρασμα για τους πιστούς και τους προσκυνητές του Ναού.

Μπορείτε να κάνετε κράτηση για ταξί από την Πεσσάδα προς το αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς ή για οποιοδήποτε άλλο προορισμό επιθυμείτε στέλνοντας μας ένα email , καλώντας μας ή χρησιμοποιώντας το αγαπημένο σας app. Ένας οδηγός από το "Kefalonia Taxi Service " θα σας πάρει το συντομότερο δυνατόν και θα σας οδηγήσει γρήγορα και με ασφάλεια στον προορισμό σας!

Λουρδάς
Πόρος

Κάντε κράτηση τώρα...
Με την Κορυφαία εταιρία Ταξί της Κεφαλονιάς!

Μενού
Μετάβαση στο περιεχόμενο