Πόρος

Πόρος

Το όμορφο χωριό του Πόρου βρίσκεται 45 χλμ. από την πρωτεύουσα του νησιού το Αργοστόλι, είναι καταπράσινο και βρίσκεται στην νοτιοανατολική πλευρά του νησιού. Η διαδρομή με το ταξί διαρκεί 45 λεπτά.Είναι ένα από τα πρώτα χωριά της Κεφαλονιάς που καλωσόρισε τον οργανωμένο τουρισμό στις αρχές της δεκαετίας του ' 80, αλλά από τα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας και μέχρι σήμερα το θέρετρο Σκάλας έχει γίνει το κύριο τουριστικό αξιοθέατο της περιοχής. Ωστόσο ο Πόρος παραμένει ένα από τα κύρια λιμάνια που συνδέει την Κεφαλονιά με την ηπειρωτική Ελλάδα και τα γειτονικά νησιά.

Ο συνδυασμός βουνού και θάλασσας και η καλή αλιεία που είχε η θάλασσα, κέρδισε πιστό αριθμό επισκεπτών από τα πρώτα χρόνια της τουριστικής ανάπτυξης στο νησί. Αν θέλετε να αποφύγετε τις οργανωμένες διακοπές και να ζήσετε με πιο γνήσιο ελληνικό τρόπο ζωής, ο Πόρος είναι το καλύτερο μέρος στην Κεφαλονιά για ανεξάρτητους ταξιδιώτες. Η μεγάλη παραλία που βρίσκεται μπροστά από το χωριό, είναι μια οργανωμένη παραλία, κοντά σε ταβέρνες και καφετέριες, ιδανική για όσους αναζητούν χαλάρωση.

Πιο βόρεια του χωριού υπάρχει η παραλία Αράγια ή Ραγιά, στην παραλία θα βρείτε άμμο με λίγες άσπρες πέτρες, καθώς και πολύ πράσινο και πεντακάθαρα νερά, είναι καλά οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες, είναι ιδανική για να απολαύσετε τον ήλιο όλη την ημέρα και ιδανική για μια πρωινή βουτιά.

Το λιμάνι του Πόρου είναι επίσης προτιμότερο από άλλα μέρη νησιού καθώς οι ιδιοκτήτες σκαφών αναζητούν ηρεμία και προστασία της ιδιωτικής τους ζωής και είναι ένα ασφαλές λιμάνι για να αράξουν. Όλες οι απομονωμένες παραλίες της περιοχής, η οποίες είναι προσβάσιμες μόνο με βάρκα, όπως για παράδειγμα η παραλία Κουτσουπιά, μπορεί να προσεγγιστεί από τον Πόρο, είτε με ιδιωτικά είτε με ενοικιαζόμενα σκάφη και οργανωμένες εκδρομές. Τα νησιά της Ιθάκης και της Ζακύνθου βρίσκονται επίσης σε μικρή απόσταση από τον Πόρο και υπάρχουν τακτικά δρομολόγια την καλοκαιρινή περίοδο.

Μπορείτε να κάνετε κράτηση για ταξί από τον Πόρο προς το αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς ή για οποιοδήποτε άλλο προορισμό επιθυμείτε στέλνοντας μας ένα email, καλώντας μας ή χρησιμοποιώντας το αγαπημένο σας app. Ένας οδηγός από το "Kefalonia Taxi Service" θα σας πάρει το συντομότερο δυνατόν και θα σας οδηγήσει γρήγορα και με ασφάλεια στον προορισμό σας!

Πεσσάδα
Συνεταιρισμός Ρομπόλας

Κάντε κράτηση τώρα...
Με την Κορυφαία εταιρία Ταξί της Κεφαλονιάς!

Μενού
Μετάβαση στο περιεχόμενο