Σπαρτιά

Σπαρτιά

Τα Σπαρτιά βρίσκονται 12 χλμ. νοτιοανατολικά του Αργοστολίου, της πρωτεύουσας της Κεφαλονιάς και διαρκεί περίπου 20 λεπτά με ταξί για να φτάσετε εκεί. Είναι ένα παραδοσιακό ψαροχώρι με άφθονη φυσική ομορφιά που προσελκύει πολλούς επισκέπτες. Η παραλία Σπαρτιά βρίσκεται δίπλα σε έναν απότομο ασβεστολιθικό βράχο γνωστό ως Χατζόκλης. Ο γκρεμός προστατεύει την παραλία από τον απογευματινό ήλιο καθώς και από τους δυνατούς ανέμους.

Η παραλία Σπαρτιά προσφέρει εκπληκτική θέα στο όρος Αίνος και στη γύρω ύπαιθρο, με θέα το νησί της Ζακύνθου. Το μικρό χωριό Σπαρτιά απέχει 2,5 χιλιόμετρα ή είκοσι λεπτά με τα πόδια όπου υπάρχουν μίνι μάρκετ, ταβέρνες και μια όμορφη αμμώδης παραλία σε μικρή απόσταση από το χωριό. Τα θέρετρα της νότιας ακτής του Λουρδάς και Τραπεζάκι είναι κοντά και αξίζει να τα επισκεφθείτε.

Τα Σπαρτιά ήταν το χωριό καταγωγής του Ευάγγελου Πανά, ενός καπετάνιου που διέταξε τους Κεφαλονίτες στρατιώτες του, ενάντια στους Τούρκους στη μάχη του Λάλα στην ηπειρωτική χώρα στον πόλεμο της ανεξαρτησίας. Κάτω από το χωριό υπάρχει ένας απάνεμος όρμος και μια καλή παραλία όπου μπορούν να βρεθούν βάρκες για ενοικίαση. Η θέα στον κόλπο του Λουρδά και μέχρι το όρος Αίνος είναι φανταστική.

Η Σπαρτιά είναι η όαση της ηρεμίας. Οι ελικοειδής δρόμοι σχεδιάστηκαν αρχικά για να κρατούν μακριά τους πειρατές, αλλά τώρα οδηγούν σε εκκλησίες, εστιατόρια και μπαρ.

Αν σας αρέσει να κάνετε μια βόλτα στην παραλία, θα βρείτε ενδιαφέροντες βραχώδεις θύλακες και πισίνες εκεί κοντά. Το νερό είναι κρυστάλλινο και ζεστό. Υπάρχουν επίσης μερικές ταβέρνες στο πίσω μέρος της παραλίας.

Μπορείτε να κάνετε κράτηση για ταξί από τα Σπαρτιά προς το αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς ή προς οποιονδήποτε άλλο προορισμό επιθυμείτε στέλνοντάς μας email, καλώντας μας ή χρησιμοποιώντας την αγαπημένη σας εφαρμογή. Ένας οδηγός από την “Kefalonia Taxi Service” θα σας παραλάβει το συντομότερο δυνατό και θα σας οδηγήσει γρήγορα και με ασφάλεια στον προορισμό σας!

Σάμη
Κάστρο Αγ.Γεωργίου

Κάντε κράτηση τώρα...
Με την Κορυφαία εταιρία Ταξί της Κεφαλονιάς!

Μενού
Μετάβαση στο περιεχόμενο