Παραλία Ξί

Παραλία Ξί

Η παραλία Ξι είναι σίγουρα μια από τις πιο διάσημες παραλίες της Κεφαλονιάς που χαρακτηρίζεται από τους λευκούς βραχώδεις λόφους που περιβάλλουν την παραλία και την κοκκινωπή άμμο. Είναι πολύ μακριά με το αυτοκίνητο από το Αργοστόλι περίπου 40 km και 10 km από το Ληξούρι. Η παραλία πήρε το όνομά της από τον όρμο που έχει το σχήμα του γράμματος Χ. Είναι μια παραλία με Γαλάζια Σημαία. Η άμμος κλίνει αρκετά ήπια, ώστε να μπορεί κανείς να βγει σε απόσταση από την ακτή. Οι χώροι της παραλίας που βρίσκονται κοντά σε ξενοδοχεία/διαμερίσματα και στούντιο είναι ανεπτυγμένοι και οργανωμένοι με ξαπλώστρες και σκιές. Οι περιοχές που είναι μακριά από ανέσεις παρουσιάζουν μια πιο φυσική πτυχή.

Τα γύρω ιζήματα και τα βράχια στην παραλία Xi αποτελούνται από έναν λευκό πηλό, ο οποίος διαβρώνεται από τη βροχή. Καλοφτιαγμένοι δρόμοι οδηγούν στις παραλιακές περιοχές. Στο τέλος των δρόμων, ο χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων βρίσκεται κοντά σε ταβέρνες.

Υπάρχουν πολλές μεγάλες ταβέρνες που προσφέρουν ποτά και γεύματα σε μήκος 4 χιλιομέτρων της παραλίας. Η παραλία είναι αρκετά καλά οργανωμένη με ψάθινες ομπρέλες και ξαπλώστρες. Μπορεί να είναι γεμάτη κόσμο στο απόγειο της τουριστικής περιόδου, από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο.

Χαρακτηρίζεται από τους γκρίζους βραχώδεις λόφους του (20-30 μέτρα ύψος) που περιβάλλουν την παραλία και την κοκκινοκαφέ άμμο. Πολλοί άνθρωποι τρίβουν το σώμα και το πρόσωπό τους με τον πηλό των γύρω απότομων βράχων, καθώς λέγεται ότι έχει καθαριστικές ιδιότητες. Ο γκρίζος πηλός, σύμφωνα με τους αρχαίους και σύγχρονους επιστήμονες, έχει φαρμακευτικές ιδιότητες που μπορούν να θεραπεύσουν δερματικές παθήσεις και να επουλώσουν πληγές. Χρησιμοποιείται για αποτοξίνωση και πολλές άλλες διαταραχές και τραυματισμούς.

Γύρω από την περιοχή θα βρείτε πολλές ταβέρνες, ενοικιαζόμενα δωμάτια και μικρά καταστήματα. Διάφορα ξενοδοχεία είναι επίσης διαθέσιμα για τη διαμονή σας.

Τραπεζάκι
Παραλία Αντίσαμος

Κάντε κράτηση τώρα...
Με την Κορυφαία εταιρία Ταξί της Κεφαλονιάς!

Μενού
Μετάβαση στο περιεχόμενο